https://twitter.com/grDsGg2YQWAoAeB ΝΟΜΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΝΟΜΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 


Τουρκικά F-16 θα έρθουν ΣΤΗΝ ΑΡΑΞΟ  για άσκηση του ΝΑΤΟ





Η τουρκική πολεμική αεροπορία ετοιμάζεται να στείλει τουρκικά μαχητικά F-16 στην Ελλάδα στο πλαίσιο της νατοικής άσκησης «Tiger Meet 2022» σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η Άσκηση Tiger Meet έχει προγραμματιστεί φέτος να γίνει στην Ελλάδα από τις 9 έως τις 20 Μάϊου. Μάλιστα, η βάση που έχει επιλέξει το ΝΑΤΟ για την διεξαγωγή της άσκησης είναι στον Άραξο, από όπου επιχειρούν οι τίγρεις της 335 Μοίρας με τα πανίσχυρα  F-16 Block 52+ Advanced.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, θα έρθει στην Ελλάδα η 192η Μοίρα Kaplan που σταθμεύει στο Balıkesir. Η συγκεκριμένη Μοίρα διαθέτει πολεμικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon Block 50.

Η «Tiger Meet», είναι μία άσκηση του ΝΑΤΟ στην οποία λαμβάνουν μέρος πολεμικές Μοίρες χωρών, οι οποίες έχουν ως έμβλημα την τίγρη.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν:

F-16 Fighting Falcon, HH.101 Caesar, HH.212,Rafale M, F/A-18C/D Hornet, Rafale B/C, Tornado IDS & ECR, E-3A Sentry, Mi-24 Hind, EF-2000 και οι πλατφόρμες Eurofighter, EF-18+ Hornet, JAS-39 Gripen και E-2C Hawkeye.

Αναλυτές στην Τουρκία εκτιμούν ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στην άσκηση Tiger Meet έχει μεγάλη σημασία γιατί διεξάγεται στην Ελλάδα, αλλά και επειδή η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν συμμετείχε τα τελευταία χρόνια σε διεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις μετά και το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Στην Tiger Meet θα συμμετέχει επίσης και οι εξής χώρες:

Βέλγιο,Ιταλία,Ελλάδα,ΕλβετίαΓαλλίαΓερμανίαΤσεχική ΔημοκρατίαΙσπανίαΠολωνία

Η Αυστρία θα συμμετέχει ως παρατηρητής και η Πορτογαλία ως επισκέπτης.

Πηγή: thepressroom.gr

ΕΝΩ ΤΟ 2000 ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ  ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ FIR 

Σοβαρή εμπλοκή σημειώθηκε το Σάββατο στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Destined Glory. Από τη Λάρνακα ο υπουργός Εθνικής ΄Αμυνας ΄Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι η Ελλάδα ζήτησε από τον ανώτατο διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων της Ευρώπης αμερικανό πτέραρχο Τζόσεφ Ράλστον τη διακοπή της άσκησης, μετά τη νέα απαράδεκτη πρόκλήση των Τούρκων να αποκλείσουν την είσοδο των ελληνικών αεροσκαφών στο Τουρκικό FIR, ενώ υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που δεν αποφασιστεί η διακοπή οι ελληνικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από την άσκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπλοκή σημειώθηκε όταν δύο ελληνικά αεροσκάφη, που είχαν απογειωθεί με εντολή του ΝΑΤΟ, πέταξαν πάνω από τη Λήμνο και στη συνέχεια μπήκαν στον τουρκικό εναέριο χώρο. Από τη στιγμή που τα μαχητικά εισήλθαν στο τουρκικό FIR «συνοδέυονταν» στενά από τα τουρκικά αεροσκάφη. Τα ελληνικά μαχητικά ολοκλήρωσαν την αποστολή τους, που προέβλεπε εικονικό βομβαρδισμό στον κόλπο Ξηρού και μέχρι που εξήλθαν από το τουρκικό FIR είχαν δίπλα τους τα τουρκικά αεροσκάφη.Εν τω μεταξύ, σκηνικό έντασης στήθηκε το Σάββατο και στην περιοχή από την Ανατολική Ρόδο έως και την Κύπρο, όπου ολοκληρώθηκε η άσκηση Νικηφόρος-Τοξότης. Μέχρι νωρίς το απόγευμα είχαν σημειωθεί έξι παραβάσεις του FIR Αθηνών και έξι στο FIR Λευκωσίας και εφτά σκληρές αερομαχίες, ενώ συνολικά ενεπλάκησαν 26 ελληνικά και 24 τουρκικά αεροσκάφη.

ΠΗΓΗ:https://www.flash.gr/
ΝΟΜΙΜΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 

Ανάθεση δορυφορικής φωτογράφησης της ελληνικής επικράτειας σε τουρκική εταιρεία!!

Άδεια να κατασκοπεύει η Τουρκία τη Ελλάδα επί πληρωμή από το 2007 συνιστά η ανάθεση δορυφορικής φωτογράφησης της ελληνικής επικράτειας σε τουρκική εταιρεία!

Τον δορυφόρο Ιkonos διαχειρίζονται δύο εταιρείες: η τουρκική Inta Space Turk και η γερμανική European Space Imaging., με τις οποίες υπεγράφησαν τελικά οι σχετικές συμβάσεις. Έτσι, οι Τούρκοι Ανώτατοι αξιωματικοί μπορούν σήμερα να παρακολουθούν τις ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις ενώ ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση να τους καταβάλλει (εμμέσως) εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (η υπογραφείσα σύμβαση είναι της τάξης του 1,35 εκ. ευρώ περίπου) γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό!

Φ. 900α /5516/9202/17 Ιουλίου 2007
Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 9528/20-06-2007 Ερώτησης της Βουλής των Ελλήνων, που κατέθεσε η Βουλευτής κυρία Χρύσα Αράπογλου, με θέμα την δορυφορική φωτογράφηση της Ελληνικής Επικράτειας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Κατ’ αρχήν γίνεται αναφορά, μεταξύ των άλλων, και στην προμήθεια Δορυφορικών Εικόνων (ΔΕ) για τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ), με σκοπό να παράγει νέα χαρτογραφικά προϊόντα.
Στη ΓΥΣ βρίσκεται σε εξέλιξη το Υποέργο 4 «Παραγωγή νέων ψηφιακών γεωγραφικών προϊόντων» από ΔΕ, του έργου «Ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και διάχυσης γεωγραφικής πληροφορίας και δημιουργίας βάσης γεωγραφικών δεδομένων της ΓΥΣ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Γ΄ ΚΠΣ.
Τελικός Δικαιούχος του έργου έχει ορισθεί η ΚτΠ Α.Ε, η οποία έχει και την ευθύνη Διοίκησης και Υλοποίησης του παραπάνω έργου. Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του Τελικού Δικαιούχου (ΚτΠ Α.Ε), του Κυρίου του έργου (ΓΥΣ), καθώς και ο τρόπος υλοποίησής του, καθορίσθηκαν με Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ ΚτΠ Α.Ε. και ΓΥΣ.
Η διαχείριση, η σύνταξη τευχών προκήρυξης, η διενέργεια των διαγωνισμών, η υπογραφή των συμβάσεων και η πληρωμή των αναδόχων, είναι αρμοδιότητα της ΚτΠ Α.Ε, ενώ το ΥΠ.ΕΘ.Α συμμετέχει με μέλη στις επιτροπές με τις οποίες γίνονται όλα τα παραπάνω.
Η ΚτΠ Α.Ε προέβη σε διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για το έργο «Προμήθεια Δορυφορικών Εικόνων για την Παραγωγή Νέων Προϊόντων για τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού». Τις τεχνικές απαιτήσεις κάλυπταν οι ΔΕ ΙΚΟΝΟS, οι ΔΕ QUICKBIRD και υπό ορισμένες συνθήκες οι ΔΕ ORBVIEW.
Επί του θέματος, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκλεισθεί η περίπτωση προμήθειας ΔΕ από τον τουρκικό δορυφορικό σταθμό της Άγκυρας, καθώς και από εταιρείες που εδρεύουν στην Τουρκία.
Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εταιρεία SPACE CONSULTING Α.Ε. η οποία με επιστολή της διαβεβαιώνει ότι η προμήθεια των ΔΕ θα γίνει από τον δορυφορικό σταθμό Μονάχου της Γερμανίας, με ΔΕ τύπου ΙΚΟΝΟS. Απορρίφθηκαν δε όλες οι προσφυγές για προμήθεια ΔΕ από τον τουρκικό δορυφορικό σταθμό της Άγκυρας.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι, όσον αφορά την προμήθεια ΔΕ από την «ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε», το ΓΕΣ/2ο ΕΓ την ενημέρωσε σαφέστατα ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση η μη συμμετοχή εταιρειών χωρών εκτός της Ε.Ε., στον διαγωνισμό για την προμήθεια ΔΕ για λογαριασμό της . 
Ερώτηση υπ’ αριθμ. 9528/20-06-2007
Μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ανάθεση δορυφορικής φωτογράφησης της ελληνικής επικράτειας - συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων και μάλιστα σε ευαίσθητες περιοχές όπως τα νησιά του Αιγαίου και ο Έβρος -σε τουρκική εταιρεία !!! Ένα απίστευτο ανέκδοτο με τίτλο «άδεια κατασκοπείας επί πληρωμή»...
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», οι όροι του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε τον Ιούνιο του 2006 από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» για λογαριασμό της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, προέβλεπαν εξαιρετικά εξειδικευμένες τεχνικές προδιαγραφές, τέτοιες που μπορούσαν να καλυφθούν από ένα και μόνον δορυφόρο, τον Ιkonos, ενώ ταυτόχρονα αποκλείονταν άλλες εταιρείες με καλύτερες αναλύσεις εικόνων και διαχειριζόμενες από χώρες με τις οποίες έχουμε πολύ πιο αρμονικές σχέσεις απ' ότι με την Τουρκία. Τον δορυφόρο Ιkonos διαχειρίζονται δύο εταιρείες: η τουρκική Inta Space Turk και η γερμανική European Space Imaging., με τις οποίες υπεγράφησαν τελικά οι σχετικές συμβάσεις. Έτσι, οι Τούρκοι Ανώτατοι αξιωματικοί μπορούν σήμερα να παρακολουθούν τις ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις ενώ ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση να τους καταβάλλει (εμμέσως) εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (η υπογραφείσα σύμβαση είναι της τάξης του 1,35 εκ. ευρώ περίπου) γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό!!! Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι η τουρκική εταιρεία διαχείρισης των δορυφορικών εικόνων έχει αναλάβει τη φωτογράφηση της Ανατολικής Ελλάδας και έχει ήδη καλύψει το 25% του ελληνικού χερσαίου και θαλάσσιου χώρου συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αστικών κέντρων, των νησιών του Αιγαίου, των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Έβρου, των ναυστάθμων της Σούδας και της Σαλαμίνας, των αεροπορικών βάσεων της Λήμνου και της Σκύρου κλπ. Αντίστοιχα οι περιοχές που δεν παρουσιάζουν «ιδιαίτερο ενδιαφέρον» όπως-η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Βοιωτία, φωτογραφίζονται από την γερμανική εταιρία!!!
Η κωμικοτραγική αυτή υπόθεση, έχει όμως και συνέχεια. Στο τέλος του 2006 η εταιρεία Αγρογή ΑΕ, εποπτευόμενη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό προϋπολογισμού 4,8 εκ. ευρώ με τον τίτλο «Παροχή επεξεργασμένων ορθοφωτοχαρτών από δορυφορικές εικόνες». Η πρώτη φάση αξιολόγησης των προσφορών, προσβλήθηκε δικαστικώς, καθώς μια από τις συμμετέχουσες εταιρείες ζήτησε τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων τόσο γιατί τέσσερις από τις έξι εταιρείες δεν είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όσο και για παράνομη σύνθεση της επιτροπής αξιολόγησης. Εκτός από αυτό όμως, «κατά σύμπτωση» και σε αυτόν τον διαγωνισμό, οι τεχνικές προδιαγραφές συμπίπτουν με αυτές του προαναφερθέντος δορυφόρου Ikonos(!!!), παρά το γεγονός ότι στη διαδικασία συμμετέχουν και τέσσερις ελληνικές εταιρείες. Έτσι η τουρκική εταιρεία - η οποία μπορεί να θεωρείται ιδιωτική, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας - θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει και αυτόν τον διαγωνισμό αποκομίζοντας τριπλό κέρδος: αφενός θα τροφοδοτεί τα τουρκικά επιτελεία με πολύτιμες πληροφορίες και αφετέρου, παρέχοντας μία και μοναδική υπηρεσία, θα πληρώνεται με εκατομμύρια ευρώ από δύο Έλληνες «πελάτες»!!!
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1.  Επιβεβαιώνουν τα όσα δημοσιεύονται στην έγκριτη εφημερίδα σχετικά τόσο με την υπογραφείσα σύμβαση όσο και με την προκήρυξη του δεύτερου διαγωνισμού;
2. Όσοι αρμόδιοι υπέγραψαν την ισχύουσα σύμβαση με την τουρκική εταιρεία, είχαν συνείδηση των όσων υπέγραφαν;
3.               Γνωρίζουν τη δυσαρέσκεια και τις έντονες αντιδράσεις όσων αξιωματικών των ενόπλων μας δυνάμεων έμαθαν το περιεχόμενο της σύμβασης;
4.               Μπορεί η Αγρογή ΑΕ, με προτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ακυρώσει τον διαγωνισμό που προκήρυξε;
Χρύσα Αράπογλου
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ Α.Ε .
ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ .
Για την ιστορία λοιπόν, η ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ συστάθηκε επί ΠΑΣΟΚ, ως ανώνυμη εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ:   https://pelopasnews.blogspot.com/

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ.
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ
ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «Ε5»


https://patroklosthronios.blogspot.com/2021/07/5.html

===========================

Ε.ΣΥ. ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ 

Δ/ΝΣΗ:ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ΤΗΛ: 2231501634 & 6907611942

EMAIL: esykamenonvourlon@gmail.com

BLOGSPOT: https://esykamenonvourlon.blogspot.com/

                   https://patroklosthronios.blogspot.com/

FACEBOOK:Ε.ΣΥ. - Ελληνων Συνελευσις Καμενων Βουρλων

TWITTER:https://twitter.com/grDsGg2YQWAoAeB


#ελληνωνσυνελευσις#ελλήνωνσυνέλευσις#



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια