https://twitter.com/grDsGg2YQWAoAeB ΤΟ ΔΟΛΙΟ ΑΡΘΡΟ 28 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΟ ΔΟΛΙΟ ΑΡΘΡΟ 28 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 

Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ - ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ

ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΥΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΛΙΟ  ΑΡΘΡΟ 28 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ



ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΝΟΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΚΟΙ ΝΟΜΕΙΣ) ΣΥΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ. ΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ. ΣΥΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ, ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ.

ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΡΩΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ. ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΕΙ ΑΥΤΟ; ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.


'Αρθρο 1: (Μορφή του πολιτεύματος)

1. Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.


ΕΔΩ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΒΑΣΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΑΡΑ ΕΔΩ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΕΝΤΟΛΕΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΩΣ ΛΑΟΣ. ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ; ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΟ ΦΕΚ 2/1833 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΦΥΤΕΥΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΟΘΩΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΟΡΚΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΞΙΦΟΥΣ. ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΚΛΗΡΕΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΒΑΥΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 1827, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ 1824 ΚΑΙ 1825.


ΦΕΚ 2/1833 - Ο ΟΘΩΝΑΣ ΩΣ ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ) ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΟΡΚΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.


ΑΡΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΩΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΟΡΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΚΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠ(Ο)ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ - ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΗΣ.

ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

'Αρθρο 28: (Κανόνες του διεθνούς δικαίου και διεθνείς οργανισμοί)

1. Oι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. H εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
3. H Eλλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.

_______________________
**Ερμηνευτική δήλωση: Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
_______________________
** Με δύο αστερίσκους δηλώνονται τα σημεία της Αναθεώρησης που αναγράφονται στο Ψήφισμα της 6ης Απριλίου 2001 της Ζ'  Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων



ΕΔΩ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΟΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ, ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΙΘΟΝΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Ή ΟΠΟΥ ΛΑΒΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΥΠ(Ο)ΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ.

Ο ΟΘΩΝΑΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΧΩΡΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΚΑΡΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ <<ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ>> ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΤΗΝ <<ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ>> ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΞΙΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ). ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΕΠΡΑΞΑΝ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΠΙ ΟΘΩΝΑ. ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. (ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΩΣ ΘΥΜΑΤΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ, ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΤΑ ΧΤΥΠΑΤΕ! ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ. ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ, ΤΟ ΤΟΤΕ <<ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ>> ΚΑΙ Η ΤΩΡΙΝΗ <<ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Ε.>>.)


ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 1844



ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ. 

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε’ Aναθεωρητική Bουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975. 

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»


(ΕΔΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΝΟΕΙ ΜΕ ΟΠΛΑ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ 28 ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΒΙΑ, ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ <<ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ>>).


ΜΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 28 ΑΥΤΟΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ; 

ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΝΟΜΟ-ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΥΤΩΝ, ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΟΥΣ; 

(ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ; ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΜΙΑ ΠΛΑΝΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ.)

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΙΔΙΟΤΗΤΑ. Ή ΘΑ ΑΡΧΟΥΜΕ ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ Ή ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ.

ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΜΙΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ. ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΝΙΚΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΜΕΙΣ. ΠΑΡΕ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



ΕΛΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΞΑΝΑΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΝΟΜΙΚΟ ΟΡΙΣΜΟ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΑΥΤΟΧΘΩΝΑ ΙΘΑΓΕΝΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ. ΕΧΕΙΣ ΦΥΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ. ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΣΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ.

ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. 


Η ΓΙΔΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΛΕΒΕΙ.

ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΥΝΑΜΑ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΣΟΥ ΠΛΟΥΤΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ – ΕΝΤΟΛΗΣ – ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗΣ Ή ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΜΟΥΣ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΥΑ.


ΑΦΟΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΔΙΝΕΙΣ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ  ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ (ΑΝΟΜΟΥΣ) ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

 

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΕΝΕΓΗ 


     ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ε.ΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ ΣΟΥ

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Η ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΗΘΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ, ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ.

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ 

ΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 







ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ





 

   

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

https://erifylh.blogspot.com 

E-MAIL: erifylh.blog@gmail.com 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια