Με ΦΕΚ του 1936(!) και την «ευλογία» του Κτηματολογίου.
Με ΦΕΚ του 1936 (!) και την “ευλογία” του Κτηματολογίου η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων κατοχύρωσε εκτάσεις αγροτών σε Χειμαδιό, Κουτσοχέρα και Μουζάκι!
Όχι μόνο δήλωσε ως περιουσία της, τις αγροτικές εκτάσεις σε Κουτσοχέρα, Μουζάκι και Χειμαδιό η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων, αλλά πλέον στην προανάρτηση του Κτηματολογίου δικαιώθηκε, αφού έγινε δεκτός ο τίτλος ιδιοκτησίας που παρουσίασε το μοναστήρι, σε σχέση με τους τίτλους που παρουσίασαν οι αγρότες της περιοχής!
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η “ΠΑΤΡΙΣ”, το Ελληνικό Κτηματολόγιο στηρίχθηκε σε ένα ΦΕΚ του 1936 που παρουσίασε η Μονή ως βεβαιωτικό έγγραφο παραχώρησης από το Ελληνικό Κράτος, κάνοντας δεκτή τη δήλωσή της και απορρίπτοντας όλες τις κτηματολογικές δηλώσεις που είχαν καταθέσει κάτοικοι των τριών χωριών.
Όπως είναι γνωστό, οι πολίτες που καλλιεργούν επί δεκαετίες τις συγκεκριμένες εκτάσεις, έχουν συμβόλαια από τους γονείς τους και λαμβάνουν για την συγκεκριμένη περιουσία αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις. Ωστόσο, δεν υπάρχει χρησικτησία, γιατί το Μοναστήρι είναι Νομικό Πρόσωπο και μόνο σε ιδιωτική περιουσία γίνεται εφαρμογή της χρησικτησίας.
Όπως τόνισε με δηλώσεις της στην εφ. “ΠΑΤΡΙΣ”, η δικηγόρος & Υπεύθυνη του Γραφείου Κτηματογράφησης Π.Ε. Ηλείας, κα Μαρία Πετροπούλου: “Υπάρχει ζήτημα με μία συγκεκριμένη τοπική κοινότητα, που για τις ίδιες ιδιοκτησίες υπέβαλλαν δήλωση κτηματολογίου πολίτες και υπέβαλλε και μία μεγάλη δήλωση ιδιοκτησίας η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων. Η δήλωση της Μονής υπεβλήθη μέσω τίτλων ιδιοκτησίας που προέρχονται από ΦΕΚ του Ελληνικού Κράτους του 1936, όπου η μονή αναγνωρίστηκε ότι κατέχει μία πολύ μεγάλη επιφάνεια και αυτή ανήκει στην ιδιοκτησία της. Οι πολίτες από την πλευρά τους έχουν επικαλεστεί τίτλους, όμως μεταγενέστερους του ΦΕΚ αυτού, όπου με κάποιους τρόπους έχουν αποκτήσει περιουσία. Εδώ, επειδή ο τίτλος είναι προγενέστερος, προκρίθηκε η Μονή, δηλαδή θεωρήθηκε ότι ο τίτλος στο συγκεκριμένο ΦΕΚ ήταν ισχυρότερος αυτών των πολιτών. Υπάρχουν διαδικασίες που μπορούν να ακολουθήσουν κι αν δεν ευδοκιμήσουν, θα πρέπει οι πολίτες να κάνουν κι άλλες ενέργειες, ίσως και δικαστικές”. πηγη
Οριστική λύση με νομοθετική ρύθμιση στο πρόβλημα δεκάδων καλλιεργητών σε Κουτσοχέρα, Μουζάκι και Χειμαδιό που οι περιουσίες τους δεσμεύονται από… τουρκικά χρυσόβουλα ζητά από την πολιτεία ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος καλώντας και τους βουλευτές του νομού να αναλάβουν δράση.
Το θέμα που αρχικά είχε ταλανίσει δεκάδες οικογένειες το 2018 που καλλιεργούν τις συγκεκριμένες εκτάσεις επί σειρά δεκαετιών, επανήλθε στο προσκήνιο όταν χρειάστηκε να δηλώσουν τις περιουσίες τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Τότε αντιλήφθηκαν ότι η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων, στην κατοχή της οποίας βρίσκονται οι συγκεκριμένες εκτάσεις με το καθεστώς των… χρυσόβουλων, τις είχε ήδη δηλώσει στο σύστημα! πηγη
Αγανάκτηση και αντίδραση!
Η εξέλιξη αυτή έφερε στις τάξεις των αγροτών του Χειμαδιού τεράστια αγανάκτηση, με τους ίδιους να αναμένεται να κάνουν σύσκεψη τις επόμενες ημέρες προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωτική ενημέρωση προς όλους και να αποφασιστεί ποιες θα είναι οι αντιδράσεις τους. Όπως είχε τονιστεί και το 2018 που αυτή η ιστορία είχε λάβει και πάλι τεράστια δημοσιότητα, ο αγροτικός κόσμος της περιοχής έχει χύσει «αίμα και ιδρώτα».
Από πλευράς αγροτών, αρκετά είναι τα έξοδα όλων αυτών των χρόνων για την αναμόρφωση των εκτάσεων αυτών, της καλλιέργειάς τους, της συντήρησής τους και της νομιμότητάς τους, με την αντίδρασή τους στην «κίνηση» της Μονής να είναι έντονη και δικαιολογημένη και να προμηνύονται κινητοποιήσεις.
Το ιστορικό
Σαν «κεραυνός εν αιθρία» είχε μαθευτεί το 2018 ο ισχυρισμός της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων πως χιλιάδες στρέμματα γης ανήκουν στο ομώνυμο μετόχι που διαθέτει η μονή στην περιοχή. Για σχεδόν 200 χρόνια, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής καλλιεργούσαν τις συγκεκριμένες εκτάσεις, χτίζοντας σ’ αυτές σπίτια, αγροικίες και όνειρα για το μέλλον αυτών και των παιδιών τους. Πρόκειται για εκτάσεις ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία, με τους κατοίκους απογοητευμένους και αγανακτισμένους για την μετά από χρόνια διεκδίκηση των εκτάσεων.3/11/2018 Ξεσηκωμός για τα χρυσόβουλα του Πασά Καράτουλα - Στα Καλάβρυτα οι κάτοικοι Χειμαδιού - Κουτσοχέρας
Ξεκίνησαν στις εφτά το πρωί την πορεία τους για τα Καλάβρυτα κάτοικοι από το Χειμαδιό και την Κουτσοχέρα, προκειμένου να παραβρεθούν και να διαμαρτυρηθούν για τις διεκδικήσεις της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων που διεξάγει πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση 7.000 στρεμμάτων στις περιοχές των δύο χωριών.
Όπως έχουν αναφέρει οι κάτοικοι, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο αυτή την έκταση που βγαίνει σε δημοπρασία σήμερα, αλλά περίπου 22.000 στρέμματα συνολικά, που φέρεται να έδωσε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας ο Πασάς Καράτουλα δώρο στην ερωμένη του Ρετεντού και ανήκουν σήμερα στο Μετόχι της Μονής.
Μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο γενικές συνελεύσεις στα δύο χωριά και αποφασίστηκε πέραν του ψηφίσματος που εκδόθηκε να μεταβεί αντιπροσωπία των κατοίκων στα Καλάβρυτα.
Τουλάχιστον δύο λεωφορεία μεταβαίνουν σήμερα εκεί για να σταματήσουν οι κάτοικοι τις διαδικασίες που οδηγούν στο να χάσουν τις εκτάσεις που εδώ και χρόνια καλλιεργούν.
Το ψήφισμα
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 31.10.2018 ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣ
Α. Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Β. Τον Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης,
Γ. Τους Προέδρους των πολιτικών κομμάτων της Βουλής,
Δ. Τον Υπουργό των Οικονομικών,
Ε. Τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,
ΣΤ. Τον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,
Ζ. Τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,
Η. Τον Δήμαρχο Πύργου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύργου,
Θ. Τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωποπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύργου,
Ι. Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας και τα μέλη αυτού,
ΙΑ. Τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου,
ΙΒ. Τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας,
ΙΓ. Τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου - Ολυμπίας και
ΙΔ. Τους Προέδρους των Αγροτικών Συλλόγων και Σωματείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
————————————————————————————————————————
Α. Οι κάτοικοι Χειμαδιού (τέως Ρετεντού) της Δημοτικής Ενότητας Ωλένης του Δήμου Πύργου Ηλείας συνήλθαμε σήμερα την 31.10.2018 και ημέρα Τετάρτη σε πρώτη έκτακτη λαϊκή συνέλευση με μοναδικό θέμα συζητήσεως την αντιμετώπιση της επιθετικής και αντικοινωνικής τακτικής του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Αροανίας και η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον της επιβίωσης ημών απάντων των μελών του Δημοτικού Διαμερίσματος Χειμαδιού (τέως Ρετεντού) Ηλείας και των όμορων κοινοτήτων.
Β. Μετά μεγάλης πλην δυσαρέστου επλήξεως λάβαμε γνώση εξωδίκως ότι η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας έχει κινήσει διαδικασίες επίσπευσης πλειοδοτικής δημοπρασίας προς εκμίσθωση επτά χιλιάδων (7.000) στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Χειμαδιού, του συνόλου, δηλαδή, της εδώ κειμένης αγροτικής έκτασης και η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τις αγροκτηνοτροφικές δραστηριότητες στις οποίες επιδίδεται το σύνολο ημών για βιοπορισμό. Πέραν της συγκεκριμένης δυσάρεστης εκπλήξεως, όμως, ακόμα πιο αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι η προδιαληφθείσα Ιερά Μονή ουδέποτε στο παρελθόν είχε προκηρύξει αντίστοιχο διαγωνισμό για την εκμίσθωση των εν λόγω κτημάτων. Απεναντίας, δίχως να μας έχει ενημερώσει για τις προθέσεις της και παραλείποντας χαρακτηριστικά να έλθει προηγουμένως σε επαφή μαζί μας, ως επιβάλλει το φιλοκοινωνικό και αγαπητικό πνεύμα που οφείλει να διακατέχει τον θεσμό της Εκκλησίας, επέλεξε όλως αυθαιρέτως και καταχρηστικώς να προβεί το πρώτον σε μια τέτοια ενέργεια εν έτει 2018. Εξίσου δηλωτικό των επιθετικών έναντι ημών προθέσεων είναι και το στοιχείο ότι η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων προέβη σε αυτήν την ενέργεια αδιαφορώντας επιδεικτικώς αφενός για την αληθή εμπράγματη κατάσταση και αφετέρου για την αποστέρησή μας από το μοναδικό μέσο επιβίωσής μας και ενώ γνώριζε ότι το σύνολο των κατοίκων Χειμαδιού νέμεται και αξιοποιεί διαχρονικά από γενεών και για περισσότερα από διακόσια (200) έτη καλόπιστα τις εν λόγω εκτάσεις, με αποκλειστικό σκοπό την εξασφάλιση ενός ισχνού βιοποριστικού εισοδήματος.
Γ. Εν όψει της πρωτοφανούς και απρόκλητης επιθετικότητας που επιδεικνύει το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων έναντι των κατοίκων Χειμαδιού και των όμορων κοινοτήτων, που κατατείνει στην υφαρπαγή του ζωτικού χώρου επιβίωσης μας και παράλληλα μας αναγκάζει απανθρώπως να εκπατριστούμε και καθ’ ο μέρος οι συγκεκριμένες ενέργειες εγείρουν ηθικό, κοινωνικό, οικονομικό και εν τέλει πολιτικό ζήτημα μείζονος σημασίας
ΖΗΤΟΥΜΕ
1. Την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων θεσμικών φορέων της Πολιτείας, ως αποδεκτών του παρόντος ψηφίσματος, ώστε στα πλαίσια της ηθικής και κοινωνικής πραγματικότητας να αποσοβήσουν κάθε πρόοδο της αρξαμένης διαδικασίας πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμισθώσεως των παραπάνω κτημάτων.
2. Από την υπεύθυνη Πολιτεία -στο σύνολό της και χωρίς κομματικές διακρίσεις- και εν όψει της εξαγγελθείσης από τον Πρωθυπουργό τροποποίησης των Συνταγματικών διατάξεων που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, να διαλάβει ειδική τροπολογία η οποία θα κατοχυρώσει το σύνολο των εκτάσεων από τις οποίες βιοποριζόμαστε, τροποποιώντας συγχρόνως και το Προεδρικό Διάταγμα του έτους 1933 περί “μοναστηριακών τσιφλικίων” χιλιάδων στρεμμάτων, όπως εν προκειμένω, όπου η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων έχει δηλώσει (και έχουν περιληφθεί στο συγκεκριμένο διάταγμα) είκοσι χιλιάδες στρέμματα χωρίς όρια ή άλλο σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό και τα οποία βεβαιώνουμε, ως γνώστες της ιδιαίτερης τοπογραφίας της περιοχής, ότι καταλαμβάνουν τα χωριά Χειμαδιό (πρώην Ρετεντού), Κουτσοχέρα και Μουζάκι.
3. Θέλουμε να καταστήσουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι επί διακόσια (200) συνεχή έτη οι πρόγονοί μας σε αυτόν τον χώρο έχουν αφήσει τον κόπο τους, τον ιδρώτα τους και τα κόκκαλά τους και για λόγους πραγματικούς και συναισθηματικούς δεν εννοούμε να εγκαταλείψουμε την πατρώα μας γη επειδή σε κάποια στιγμή του απώτατου παρελθόντος και υπό το πρόσχημα δουλοκτητικών νόμων κάποιοι αορίστως περιέλαβαν εδάφη, ψυχές και ιστορία στην ιδιοκτησία τους. Τέτοια περιστατικά συνέβαιναν αποκλειστικα΄στα φεουδαρχικά καθεστώτα, όπως γλαφυρά τα περιγράφει ο Νικολάι Γκόγκολ στο έργο του “ΝΕΚΡΕΣ ΨΥΧΕΣ” όπου μεταβιβάζονταν από τον φεουδάρχη ψυχές άβουλες μαζί με τα εδάφη, τα ζώα και τα υπάρχοντα των ανθρώπων χωρίς να μπορούν να διαμαρτυρηθούν. Στο έτος 2018 πρέπει να γίνει κατανοητό από κάθε αρμόδιο παράγοντα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής εξουσίας ότι οι ψυχές των ανθρώπων δεν κατοικούν σε νεκρά σώματα αλλά έχουν πλήρη συναίσθηση του γίγνεσθαι και αναφαίρετα ατομικά δικαιώματα, μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα εκφράσεως, που είναι η πεμπτουσία του δημοκραιτκού πολιτεύματος.
4. Υπ’ αυτά τα δεδομένα καθιστούμε σαφές ότι μαζί με τα παιδιά μας δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε νέα δουλοκτημοσύνη και προς τούτο καλούμε τους αρμοδίους φορείς να αναλογιστούν ότι εκατόν πενήντα (150) νέα παιδιά -κατ’ επάγγελμα αγρότες που έμειναν από επιλογή τους στον τόπο μας και καλλιεργούν αυτή τη γη- θα οδηγηθούν χωρίς να το επιθυμούν στον δρόμο της ξενιτιάς και της αποδυνάμωσης του ελληνικού στοιχείου από την περιοχή. Σε αυτά τα παιδιά καλούνται οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες να λογοδοτήσουν και να κατανοήσουν το μέγεθος της ευθύνης που τους αναλογεί για το παρόν και το μέλλον της φυλής των Ελλήνων.
5. Αναμένουμε με υπομονή και χωρίς δημιουργία τετελεσμένων την ευαισθητοποίηση του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Ελλάδος καθώς και των μελών της Ιεράς Συνόδου, να εγκύψουν με φρόνηση και εκλογίκευση στο θέμα επιβίωσης που μας απασχολεί, να αποφύγουν εμμονές σε απαρχαιωμένες αντιλήψεις και να εκσυγχρονίσουν το πλοίο της Εκκλησίας και να το οδηγήσουν ως αγαθοί πατέρες σε ήρεμα νερά, εμπεδώνοντας εν τοις πράγμασιν την έννοια της Εκκλησίας μας ως έννοια στοργικής μητέρας και όχι ως μητριάς.
6. Στον τίμιο αγώνα μας για επιβίωση καλούμε όλους τους αποδέκτες του παρόντος ψηφίσματος, οι οποίοι έχουν αποφασιστικής σημασίας δυνατότητα παρέμβασης, να επιδείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση, διατρανώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε άνθρωποι φιλήσυχοι και ειρηνικοί, ανεκτικοί και υπομονετικοί σε όλες τις εκφάνσεις του βίου μας πλην της απειλής κατά της ζωής μας, καθώς αυτή συνέχεται με το ορμέμφυτο της αυτοσυντηρήσεώς μας και ως εκ τούτου αντιδρά αυθορμήτως και απροβλέπτως.
Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Δ.Δ. ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΜΕΛΗ ΟΜΟΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΗΓΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ- ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ (Βίντεο)
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΩΝ ΦΕΚ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΚ ΑΡ. 38 ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ ΤΟ 1833 ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΕΚ ΑΡ. 5 ΤΟΥ 1844 .
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 1833 ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ. Ο ΔΕ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΑΣ, ΜΟΝΟ ΩΣ “ΠΟΛΙΤΗΣ” ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 1844 ..
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ (ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ) ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ” ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ.
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» Με τους διακριτικούς τίτλους: «Ε.ΣΥ.», «ΕΛ.ΕΥΣΙΣ» και «ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ»
ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «Ε5»
https://patroklosthronios.blogspot.com/2021/07/5.html
0 Σχόλια