https://twitter.com/grDsGg2YQWAoAeB ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΚΑΛΟ ΠΕΣΑΧ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΚΑΛΟ ΠΕΣΑΧ


ΑΓΚΑΝΤΑ Λέμε, «ίσως δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό, αλλά

 έχω Εβραϊκή ψυχή, και κάπως αυτή αποτελεί ένα σημαντικό

  στοιχείο της ταυτότητάς μου».







Σε μήνυμά της προς το ΚΙΣΕ, η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως απευθύνει τις ευχές τις για το φετινό Πέσαχ τονίζοντας τα «διττά και εμφατικά» μηνύματα της εβραϊκής γιορτής που συμβολίζει την αισιοδοξία και την ελπίδα. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Η μεγάλη εορτή του Πέσαχ, μια εορτή οικογενειακή, ένας από τους πυλώνες διαφύλαξης της εβραϊκής παράδοσης για όλες τις ισραηλιτικές κοινότητες της πατρίδας μας, φέτος εορτάζεται διαφορετικά, εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, η χώρα μας πέτυχε να σταθεί όρθια και ήδη βρισκόμαστε στην πορεία εξόδου. Γι’ αυτό το λόγο, φέτος το Πέσαχ είναι περισσότερο από ποτέ και μια γιορτή ελπίδας και αισιοδοξίας, που αναδεικνύει διττά και εμφατικά το πέρασμα προς την ελευθερία. Σας εύχομαι χρόνια πολλά, με υγεία και χαρές.

Νίκη Κεραμέως


Ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων, κ. Γιώργος Καλαντζής, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του ΚΙΣΕ, εύχεται στους  Εβραίους της Ελλάδος Καλό Πέσαχ, τονίζοντας ότι η Αγκαντά αποτελεί «πηγή δύναμης» στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

Παρακαλώ δεχθείτε τις θερμότερες ευχές μου επί τη ευκαιρία του Πέσαχ. Πάντοτε η διήγηση του Πέσαχ είναι μια πηγή δύναμης, ελπίδας, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας. Ιδιαίτερα, όμως, αυτήν την εποχή της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που απειλεί την ίδια τη ζωή μας, αλλά και κάθε πλευρά της, η διήγηση του Πέσαχ μάς θυμίζζει όλα εκείνα που πρέπει να έχουμε στο νου και την καρδιά μας ώστε να αντέξουμε αυτήν τη δοκιμασία.

Με πίστη στον Θεό και εμπιστοσύνη στην επιστήμη, το επόμενο Πέσαχ θα γιορταστεί όπως παλιά! Όλοι μαζί, συγγενείς και φίλοι, θα καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο και θα μοιραστούμε τα μηνύματα του Πέσαχ, υγιείς και ασφαλείς.

Με εκτίμηση

Γιώργος Καλαντζής

ΠΗΓΗ:ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

==============================================================================

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ΑΓΚΑΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΟ Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων, κ. Γιώργος Καλαντζής  

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΗ ΡΑΒΙΝΟ ΑΑΡΟΝ ΜΟΣ

Τονίζοντας ότι η Αγκαντά αποτελεί «πηγή δύναμης» στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: ΑΓΚΑΝΤΑ Λέμε, «ίσως δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό, αλλά έχω Εβραϊκή ψυχή, και κάπως αυτή αποτελεί ένα σημαντικό  στοιχείο της ταυτότητάς μου».

Η ψυχή αυτή είναι το αθώο παιδί μέσα μας που περιμένει να ελευθερωθεί. Αυτό το Πέσαχ ας του επιτρέψουμε να τραγουδήσει:

Μα Νισστανά Αλαϊλά Αζέ...

Ο Ραβίνος   Άαρον Μος διδάσκει Καμπάλα, Ταλμούδ και Ιουδαϊσμός στο Σύδνεϋ, Αυστραλίας

Η λέξη Πάσχα προέρχεται από την εβραϊκή λέξη Πέσαχ και έχει μόνο μία έννοια. Πάντοτε σημαίνει «προσπέραση» (Εβραϊκό Πάσχα), 

Για άλλη μια φορά, αυτή η εβραϊκή λέξη παραπέμπει μόνο στο Εβραϊκό Πάσχα.

=====================================================



ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε.ΣΥ






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια